RÖSTI:
1 kg | salátových brambor |
1 | cibule |
lžička | soli |
2 lžíce | oleje |
30 g |
másla
|
2 balení | Sedlčanského Hermelínu v křupavé strouhance |
2 | rajčata |
4 | listy salátu |
kousek | bílé ředkve |
4 lžíce | olivového oleje |
4 lžíce | světlého octa balsamico |
špetka | soli |
Postup:
V hrnci přivedeme k varu vodu, nasypeme do ní opláchnuté brambory. Vaříme asi 10 minut. Potom brambory scedíme, necháme zchladnout a oloupeme. Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme sůl, jemně pokrájenou cibuli a opatrně promícháme.
V pánvi nahřejeme část oleje s máslem. Přidáme hrst bramborové směsi, pevně jí přimáčkneme do placky a zvolna pečeme dozlatova. Opatrně jí otočíme a opečeme i z druhé strany.
Smažák upečeme v troubě nebo klasicky usmažíme.
Na talíře rozdělíme placky, přidáme sýr, přiklopíme další plackou a nakonec doplníme salátkem z rajčat, nastrouhané ředkve a salátu, přelité dresinkem z oleje, octa a soli.