2 |
balení Sedlčanského Hermelínu v křupavé strouhance
|
2 |
větší jablka
|
60 g | másla |
80 g | hnědého cukru |
2 lžíce | strouhaného zázvoru |
2 lžíce | celozrnné hořčice |
2 lžíce | ostré hořčice |
2 lžíce | medu |
lžička | drceného pepře |
8 | plátků toastového chleba |
100 g | polníčku |
Postup:
Jablka opláchneme, vykrojíme z nich jádřince a nakrájíme je na plátky.
V pánvi nahřejeme máslo, přisypeme cukr a plátky jablek krátce podusíme.
V misce smícháme obě hořčice s medem, dochutíme pepřem a šťávou ze zázvoru.
Toastové chleby nasucho opečeme.
Smažáky upečeme v troubě nebo klasicky usmažíme.
Na plátek toastového chleba položíme pár plátků jablek, několik polníčků, porci smažáku, poklademe plátky jablek, přelijeme hořčicí , přidáme další polníček a přiklopíme druhým plátkem chleba.