4x |
Sedlčanský Hermelín původní
|
4 | stroužky česneku |
1 | červená cibule |
sušený rozmarýn
|
|
sušený tymián
|
|
chilli | |
čtyřbarevný pepř
|
|
slunečnicový olej | |
1 |
červená paprika a barevné feferonky (na ozdobu)
|
Postup:
Cibuli i česnek nakrájíme na plátky. Kolečka cibule naklademe na dno sklenice.
Hermelín podélně rozkrojíme, jednu polovinu z vnitřní strany lehce posypeme rozmarýnem, druhou polovinu tymiánem. Na jednu polovinu naklademe tenké plátky česneku. Přiklopíme k sobě a shora lehce posypeme chilli. Vložíme do sklenice na plátky cibule. Nahoru na hermelín opět naklademe plátky cibule.
Po zaplnění sklenice hermelíny a vrstvami cibule nasypeme po stranách nádoby kuličky barevného pepře a zbytek plátků cibule a vše zalijeme olejem.
Po uležení servírujeme na talíř do tvaru cyklisty, k čemuž budeme potřebovat nakrájenou paprikou a feferonky.