24 | kousků Sedlčanských Nugetek |
12 | plátků sušené šunky |
DIP:
250 g | sterilovaných krájených rajčat |
1 | malá cibule |
2 | stroužky česneku |
100 ml | červeného vína |
lžička | čerstvých lístků tymiánu |
1 | čili paprička |
lžíce | hnědého cukru |
2 lžíce | olivového oleje |
sůl |
Postup:
V rendlíku nahřejeme olej, přimícháme jemně nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, přimícháme rajčata, zalijeme vínem, přidáme jemně pokrájený česnek, tymián, jemně pokrájenou papričku, cukr, špetku soli a necháme zvolna vařit do zhoustnutí.
Plátky šunky rozkrojíme podélně na polovinu a do každého proužku zabalíme trojúhelníček. Rozložíme je na pekáček s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 5 minut při 190°C.
Dip rozdělíme do misek, přidáme pečené trojhránky a můžeme přidat i čerstvou bylinku.