4x |
Sedlčanský Hermelín původní
|
6 ks | sušených rajčat |
olej ze sušených rajčat
|
|
4 | stroužky česneku |
10 ks | zelených oliv |
hrstka | bazalky |
hrstka | petrželky |
1 | cibule |
jarní cibulka
|
|
bobkový list | |
olivový olej | |
slunečnicový olej |
Postup:
Sušená rajčata, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a česnek vložíme do mísy a rozmixujeme.
Sýry podélně rozřízneme a obě poloviny směsí důkladně potřeme a poté vložíme do sklenice.Jednu čtvrtinu sklenice s hermelíny naplníme olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijeme slunečnicovým olejem a zbytek dolijeme olejem ze sušených rajčat.
Nakrájíme druhou půlku cibule a jarní cibulku. Spolu s bobkovým listem, zbytkem bazalky a petrželky přidáme do sklenice tak, aby vše bylo zalité olejem.
Tento a mnoho dalších receptů naleznete v knize Velká sýrová nakládačka (Mladá fronta, 2014).