4 ks | Sedlčanského Hermelínu na gril |
1 | droždí |
1 dcl | mléka |
špetka | cukru |
500 g | hladké mouky |
1 dcl | oleje |
špetka | soli |
200 ml | mléka |
Autorka receptu: Foodblogerka Bianka
Postup:
Zpracujeme si kvásek, který smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Dáme kynout minimálně na 20 minut.
Těsto rozdělíme na 8 částí (každá z nich max. 80 g) a vymodelujeme z nich koule.Každou kouli vyformujeme na placičku, která bude mít o 2 cm větší průměr než hermelín. Hermelín překrojíme horizontálně na 2 části. Sýr dáme do středu a přitlačíme, aby se okraje pěkně vytlačily. Ničím nepotíráme. Takto připravíme 8 kousků mini pizz na plech.
Dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů a pečeme 15-20 minut. Jakmile je spodní část těsta zbarvená dohněda – máme hotovo.