1x |
Sedlčanský Ohnivák na gril (4 ks sýra + balíček pikantního koření)
|
120 g | listového špenátu |
sůl
|
|
40 g | rozinek |
40 g | másla |
na špičku nože |
skořice
|
2 lžičky |
hnědého cukru
|
30 ml | vody |
1 lžíce | olivového oleje |
Postup:
Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Na pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou nafukovat, přidáme špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne.
Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečícího papíru a zabalíme. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.