1x | Sedlčanský Hermelín na gril s brusinkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček brusinkové omáčky) |
4 | stonky zeleného chřestu |
4 | plátky vařené šunky |
sůl | |
lžíce | medu |
lžička | sójové omáčky |
pár kapek | tabasca |
Postup:
V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní chřest. Vaříme asi 1 minutu, potom ho vyndáme, zchladíme ve studené vodě a rozkrojíme na poloviny.
V misce rozmícháme med se sójovou omáčkou a tabascem. Hermelíny rozbalíme, na každý položíme plátek šunky, potřeme ochuceným medem, položíme na něj dvě poloviny chřestu, šunku zavineme a položíme na Hermelín.
Hermelíny opatrně zabalíme do alobalu, položíme na gril a grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut. Hotové Hermelíny přendáme na talíře, doplníme podle chuti listy salátu a brusinkovou omáčkou.