1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou |
200 g | sušených višní |
100 g | vlašských ořechů |
200 ml | červeného vína |
lžíce | hnědého cukru |
4 větvičky | bazalky |
4 lžíce | olivového oleje |
stroužek | česneku |
špetka | soli |
Postup:
1. Višně nasypeme do kastrůlku, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a zvolna dusíme asi 20 minut. Přidáme švestkovou omáčku a dusíme dál do zhoustnutí.
2. V sekacím strojku rozsekáme najemno většinu ořechů s bazalkou a olivovým olejem na pastu, kterou potřeme hermelíny.
3. Zabalíme je do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Před podáváním lehce opražíme zbylé ořechy na pánvi. Hermelíny podáváme s dušenými višněmi a opečenými ořechy.