1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou |
50 g | strouhaného perníku |
100 g | sušených švestek |
30 g | přepuštěného másla |
3 | šalotky |
2 lžíce | oleje |
40 ml | brandy |
200 ml | červeného vína |
1 ks | skořice |
1/2 lžičky | citronové kůry |
lžička | hnědého cukru |
Postup:
1. Šalotky oloupeme, nakrájíme najemno a v oleji krátce osmahneme. Přidáme švestky nakrájené na kostky, zalijeme vínem, přidáme cukr, skořici, citrónovou kůru, přiklopíme a zvolna dusíme do změknutí. Potom přimícháme švestkovou omáčku, brandy a mícháme dál do zhoustnutí.
2. Sýry rozbalíme, potřeme máslem a posypeme perníkem. Zabalíme do alobalu a grilujeme asi 5 minut z každé strany.
3. Hotové hermelíny podáváme se směsí s dušenými švestkami a můžeme doplnit hroznovým vínem a listovými saláty.