1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou |
2 | menší hrušky |
1 | malý fenykl |
2 | menší pomeranče |
10 ks | kaparů |
20 ks | bramborových lupínků |
2 lžíce | medu |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | citronové šťávy |
1/2 lžičky | pomerančové kůry |
špetka | soli |
Postup:
1. Fenykl a hrušky zbavíme nejedlých částí a nakrájíme na jemné plátky. Přidáme dílky pomeranče a dresink z citrónové šťávy, medu, soli a olivového oleje.
2. V misce smícháme švestkovou omáčku s pomerančovou kůrou a rozmačkanými kapary.
3. Hermelíny podélně rozkrojíme a každý proložíme 5ti bramborovými lupínky, zabalíme do alobalu. Grilujeme z obou stran asi 5 minut.
4. Hotové sýry rozdělíme na talíře, částečně přelijeme omáčkou a doplníme salátem z hrušek a fenyklu.