1x |
Sedlčanský Hermelín na gril (4 ks sýra)
|
4 lžičky | lžičky dijónské celozrnné hořčice |
2 | větší cibule |
60 g | kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | hnědého cukru |
200 ml | světlého piva |
sůl |
Postup:
V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a začne karamelizovat. Zalijeme pivem, podle chuti přisolíme a odstavíme.
Hermelíny potřeme hořčicí, posadíme do alobalu a na každý dáme ¼ cibule. Zakryjeme jí kouskem pečícího papíru a zabalíme do alobalu.
Dáme na gril a pečeme 5 - 7 minut z každé strany. Hotové sýry můžeme při podávání doplnit listy salátu a pečivem.