Zpráva byla odeslána. Děkujeme.
Vyzkoušejte naše plísňové sýry
v nejrůznějších podáních
Rozplývavá textura
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Rozplývavá textura
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Složení a nutriční hodnoty:
mléko, sůl, sušený česnek 1,1 %,
drcený černý pepř 0,9 %, mlékařské kultury.
Průměrné výživové hodnoty
(ve 100 g výrobku):
Energie: 1231 kJ / 297 kcal
Bílkoviny: 18 g
Sacharidy: 2,2 g
Tuk: 24,0 g
Sůl: 1,7g
Vápník: 606 mg - tj. 76 % denní doporučené dávky
Směs česneku a pepře přidáváme již do základu samotného sýra. Díky tomu je po nakrojení pepř krásně vidět v krémovém a lesklém těstě a v chuti vás mile překvapí jemně štiplavé a voňavé aroma česneku. Díky tomu, se kombinace chutí krásně spojí, protože vše je uvnitř sýra.
Dobrou chuť!
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejraději. Můžete přitom vycházet z data minimální trvanlivosti uvedené na boku obalu.
Stáří sýru |
Vlastnosti sýru |
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti |
Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aroma. Textura sýru je měkká, ale pevná. |
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu |
Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí. |
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti |
Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější. |
Tip pro vás: Před konzumací nechte sýr asi 15 minut při pokojové teplotě.
Sýr ožije, zvýrazní se jeho vůně a chuť.
Rozplývavá textura
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Rozplývavá textura
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Složení a nutriční hodnoty:
mléko, sůl, bylinky 0,3 %, česnek,
pepř, cibule, mlékařské kultury
Průměrné výživové hodnoty
(ve 100 g výrobku):
Energie: 1279 kJ/ 308 kcal
Bílkoviny: 20 g
Sacharidy: 0,8 g
Tuky: 25 g
Vápník: 661 mg - tj. 83 % denní doporučené dávky
Bylinky jako majoránka nebo tymián měla dříve na zahrádce snad každá babička. Nechyběly ani v tradiční české kuchyni a stejně skvěle chutnají i s naším Hermelínem. Všechny Sedlčanské Hermelíny vyrábíme poctivě, s nezanedbatelnou porcí ruční práce a výhradně z kvalitních českých surovin.
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejraději. Můžete přitom vycházet z data minimální trvanlivosti uvedené na boku obalu.
Stáří sýru | Vlastnosti sýru |
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti |
Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aroma. Textura sýru je měkká, ale pevná. |
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu |
Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí. |
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti |
Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější. |
Mírně aromatický
Vyroben z kravského mléka
Zelený pepř + Chilli papričky
Mírně aromatický
Vyroben z kravského mléka
Zelený pepř + Chilli papričky
Složení a nutriční hodnoty:
mléko, sůl, mlékařské kultury, sušená chilli paprika 0,5 %,
drcený zelený pepř 0,2 %, sušená červená paprika 0,1 %
Průměrné výživové hodnoty
(ve 100 g výrobku):
Energie: 1294 kJ / 312 kcal
Bílkoviny: 19 g
Sacharidy: <0,5 g
Tuk: 26 g
Vápník: 552 mg - tj. 69 % denní doporučené dávky
Tradiční český plísňový sýr s jedinečnou lehce pikantní příchutí. Směs zeleného pepře a chilli papriček jej předurčuje opravdovým vyznavačům pikantních chutí. Po nakrojení má uvnitř lesklé těsto a jeho krémová barva je v decentním kontrastu s bílou kůrkou. Díky mlékařským kulturám a prodloužené době zrání je nyní měkký a krémový přesně tak, jak ho máte rádi. To je pravý český originál – Hermelín ze Sedlčan.
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejraději. Můžete přitom vycházet z data minimální trvanlivosti uvedené na boku obalu.
Stáří sýru | Vlastnosti sýru |
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti |
Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aroma. Textura sýru je měkká, ale pevná. |
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu |
Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí. |
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti |
Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější. |
Tip pro vás: Před konzumací nechte sýr asi 15 minut při pokojové teplotě.
Sýr ožije, zvýrazní se jeho vůně a chuť.
Roztančený čardáš
detail receptuPokud to máte rádi ostřejší, je tenhle nakládaný hermelín trefa do černého, vlastně červeného!
30 minut, 3 porce