Selský Hermelín – chuť venkova


2

Prosinec 2014

Máte rádi prozrálé hermelíny, sýry, které mají výraznější vůni a chuť? Sýry, které jsou poctivé, takové, jaké vyráběli naši předkové? Tak to vás potěší Sedlčanský Selský Hermelín.

Sedlčanští sýraři se inspirovali zkušenostmi svých předků a přinášejí vám poctivý vyzrálý sýr podle tradiční sýrařské receptury – Sedlčanský Selský Hermelín. Od všech ostatních hermelínů a camembertů se Selský Hermelín liší hned na první pohled. Na povrchu má Selský Hermelín totiž jen minimum bílé ušlechtilé plísně, je zvrásněný a svým nepravidelným tvarem připomíná ručně vyrobený sýr. Odlišné jsou ale především chuť a aroma tohoto sýra. Selský Hermelín vyniká svou plnou chutí, v aroma se snoubí vůně syrového mléka a kravského chléva. Prostě sýr s chutí a vůní venkova.

Selský Hermelín prozrává přirozeným způsobem, tedy postupně od kůrky dovnitř sýra. Každý si tak může najít svou optimální míru zralosti. Podle znalců je ale nejlepší ke konci trvanlivosti, kdy se z původního sýrového jádra stává lahodný jemný krém.

Sedlčanský odměňuje grilmistry!

Snad každý z nás má rád posezení s přáteli nebo rodinou. A když se v létě sejde parta, je to jasné – rozžhaví se gril a všichni společně...

Celý článek

O SÝRECH A LIDECH

Věděli jste, že 2. pád slova sýr vlastně neexistuje? Tedy alespoň u nás doma se absolutně nepoužívá, protože bez koho čeho – bez dobrýho...

Celý článek

Základní ingredience pro dobře naložený Sedlčanský Hermelín

Bez čeho se neobejde dobře naložený Sedlčanský Hermelín? Dle Nalož to se vstupním ingrediencím na zajímavě uleželý recept meze nekladou, Daniela...

Celý článek

Jak správně nakládat, aneb čeho se při nakládání vyvarovat

Nalož to má pro vás další příspěvek, který pro tentokrát přináší základní pravidla pro správné nakládání Sedlčanského Hermelínu a dalších dobrot,...

Celý článek

Připravte si jedlé vánoční dárky

Daniela z Nalož to je velkou milovnicí všeho britského, nejen sklenic na nakládání a zavařování, od historií prověřených rodinných firem z Velké...

Celý článek