Daniela z Nalož to je velkou milovnicí všeho britského, nejen sklenic na nakládání a zavařování, od historií prověřených rodinných firem z Velké Británie, ale také receptů, které jsou původem z Anglie.
Jedním z jejích nejoblíbenějších je recept na tzv. „Branson pickle“, ale ona si jej tak trochu poupravila dle svého, tak aby byl vyváženou kombinací k tradičnímu českému Sedlčanskému Hermelínu či na opečený celozrnný chléb.
Recept na něj, najdete na jejím blogu.
V tomto příspěvku vás naučí, jak si tuhle dobrotu dárkově zabalit, abyste ji mohli někomu věnovat jako originální jedlý dárek.
Co budete potřebovat:
-
1 zavařovací sklenici se šroubovacím uzávěrem o objemu 454 ml / vyzkoušejte např tu s nápisem Chutney nebo Made with Love od Kitchen Craft
-
1 metr dárkové provázku, např. od Beautiful Bakers Twine / Original, barva burguňská
-
Kousek (45 cm x 45 cm) látky s barevným motivem, ze kterého si vystřihnete kolečko, které překryje víčko / nebo vyzkoušejte jeden z dárkových přebalů např. ten od Talking Tables
-
Nůžky
S Nalož to jdeme na to:
Za 5 minut máte jedlý dárek na světě!
Do vymyté a osušené sklenice naplňte čatní takřka po okraj (recept na blogu Nalož to) a řádně sklenici očistěte. Otočte dnem nahoru a nechejte půlhodinku sednout....
Pokud máte již hotové látkové kolečko (mělo by překrývat celou sklenici + 3 cm delší) přendejte jej přes víčko a pomocí provázku jej pečlivě uvažte. Udělejte mašličku. Dárkově zabalené britské čatní je na světě.
Nalož to tip:
Pokud máte sklenici bez nápisu (klasickou sklenici např. od Kilner), zkuste jedlý dárek popsat. Vezměte si např. popisovací štítky, od Talking Tables, které nalepíte na sklenici. Napište na něj, pro koho je dárek určen, nebo co za dobrotu se v něm skrývá.
Nezapomeňte konzumovat se Sedlčanským Hermelínem! :)