Všechny články

Sedlčanský odměňuje grilmistry!

Snad každý z nás má rád posezení s přáteli nebo rodinou. A když se v létě sejde parta, je to jasné – rozžhaví se gril a všichni společně...

Celý článek

O SÝRECH A LIDECH

Věděli jste, že 2. pád slova sýr vlastně neexistuje? Tedy alespoň u nás doma se absolutně nepoužívá, protože bez koho čeho – bez dobrýho...

Celý článek

Základní ingredience pro dobře naložený Sedlčanský Hermelín

Bez čeho se neobejde dobře naložený Sedlčanský Hermelín? Dle Nalož to se vstupním ingrediencím na zajímavě uleželý recept meze nekladou, Daniela...

Celý článek

Jak správně nakládat, aneb čeho se při nakládání vyvarovat

Nalož to má pro vás další příspěvek, který pro tentokrát přináší základní pravidla pro správné nakládání Sedlčanského Hermelínu a dalších dobrot,...

Celý článek

Připravte si jedlé vánoční dárky

Daniela z Nalož to je velkou milovnicí všeho britského, nejen sklenic na nakládání a zavařování, od historií prověřených rodinných firem z Velké...

Celý článek

O Nalož to / dobře naloženém e-shopu

Nápad založit dobře naložený e-shop s vychytávkami spojenými s nakládáním a zavařováním se zrodil jeho majitelce, Daniele, v hlavně, jak jinak než...

Celý článek

Griluji, griluješ... všichni grilujeme!

Léto – teplo, slunce, pohoda… a grilování. Za poslední roky se grilování stalo tak populárním, že dnes snad již neexistuje žádný člověk, který by...

Celý článek

10 tipů o vaření pro muže

V době, kdy jsem měla přebírat kuchyňská moudra od své matky a učit se, jak se správně postavit k plotně, byla jsem z kuchyně naopak vyháněna....

Celý článek

Sedlčanský Jarmark představuje výrobky tradičních řemeslníků

Sedlčanský jarmark otevírá brány. V neděli 1. března přivítá elektronické tržiště výrobce sedlčanských sýrů své první návštěvníky. Těm...

Celý článek

Víno a sýry nebo Sýry a víno?! Aneb o historii párování vín a sýrů

Párování vín a sýrů je tu už od dob jejich vzniku.  Po stovky let se toto kulinářské  umění vyvíjelo ze starobylé praxe až do dnešní podoby....

Celý článek

Sedlčanský vám přeje jen to nejlepší v novém roce!

Ceníme si každého, kdo svou práci dělá poctivě, kdo hledá nové cesty a přemýšlí, jak věci dělat ještě lépe. Třeba jako v pivovaru Bernard … nebo u...

Celý článek

Pečeme a smažíme se Sedlčanským

Hermelín je česká klasika, která se nikdy nepřejí. Máme ho rádi nakrájený na chlebu, v pomazánce, jako delikatesu k vínu, nakládaný, grilovaný,...

Celý článek

Selský Hermelín získal ocenění Česká Chuťovka

Sedlčanský Selský Hermelín zabodoval při udílení cen Česká chuťovka 2014. Ocenění získal v kategorii mléčných produktů a to především díky...

Celý článek

Selský Hermelín – chuť venkova

Máte rádi prozrálé hermelíny, sýry, které mají výraznější vůni a chuť? Sýry, které jsou poctivé, takové, jaké vyráběli naši předkové? Tak to...

Celý článek