Zpátky na recepty

Sýrařův výběr

4 porce

20 minut

Ingredience

1 balení
Sedlčanský Sýrařův Výběr Specialit
200 ml kvalitního rostlinného oleje
4 lžíce
HP omáčky ( k dostání ve specializovaných obchodech s anglickými produkty)
2 červené cibule
1 šalotku
10 sušených rajčat
15 černých oliv
1 lžička kuliček barevného bio pepře
1 lžíce mořské plátkové soli (nebo podle chuti)

 

Příprava

Postup:

  1. Všechny sýry z výběru podélně rozřízněte a potřete tradiční anglickou HP omáčkou. Taky můžete přihodit pár lupínků soli, jako to dělám já. Sýry zase přiklopte a odložte stranou.

  2. Omyjte cibuli i šalotku a nakrájejte je na tenká kolečka. Pokud máte sušená rajčata v oleji, sceďte je a společně s olivami je pokrájejte na půlky nebo na takovou velikost, jakou považujete za ideální na jedno sousto.

  3. Na dno čisté suché sklenice skládejte kolečka cibule a šalotky, rajčata, olivy, sůl, sýr a na něj pár kuliček pepře. Takto vrstvěte do doby, než vám dojdou ingredience nebo než bude sklenice plná. Pokud vám zbyla cibule, vsuňte ji po stranách kolem sýrů – v první řadě na efekt a pak taky proto, že cibule nikdy není dost. Obsah sklenice zalijte olejem tak, aby byl sýr úplně ponořený.

  4. Sklenici nechte 4 dny v komoře při pokojové teplotě, v lednici pak určitě nezůstane déle než dva týdny. Ani by jí to neslušelo.

Tetnto a mnoho dalších receptů naleznete v knize Nalož to (2016).

 

Vytiskněte, přepošlete nebo sdílejte recept

Podobné recepty



Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

4 porce, 20 minut

Zimní Ořecháč

detail receptu

Nakládaný Hermelín plný zimních chutí.

4 porce, 30 minut

Sýrařův výběr

detail receptu

Kdo říká, že musíte nakládat jen jeden druh sýra?

4 porce, 20 minut

Sir Modřenín

detail receptu

Modřenín ze Sedlčan je distingovaný sýr, který by si zasloužil přímo šlechtický titul.

4 porce, 30 minut

Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.

 

4 porce, 40 minut

Pivadůr nebo taky pivní Rromadůžek

detail receptu

Není žádná náhoda, že se nakládané sýry v hospodských jídelníčcích vyskytují hlavně v kategorii chuťovky k pivu.

5 porcí, 30 minut

Roztančený čardáš

detail receptu

Pokud to máte rádi ostřejší, je tenhle nakládaný hermelín trefa do černého, vlastně červeného!

3 porce, 30 minut

Brusinkový hermelín s chilli a vlašskými ořechy

detail receptu

Potěšte na Vánoce své blízké!

2 porce, 20 minut

Nakládaný hermelín s bylinkami

detail receptu

Skvělá kombinace bylinek a cibulky!

5 porcí, 30 minut

Peloton

detail receptu

Pochoutka nejen pro cyklisty.

4 porce, 30 minut

José v lázních

detail receptu

Skvělý recept na party a jiné větší akce.

4 porce, 30 minut

Herr Metalín

detail receptu

Neotřelá kombinace hermelínu a sušených švestek.

4 porce, 25 minut

Fíková La Janette

detail receptu

La Janette nabízí vyváženou chuť fíků s vlašskými ořechy.

2 porce, 45 minut

Balkanski kicoš

detail receptu

Kicoš znamená chorvatsky muž, který dbá a svůj účes a je vždy upraven. 

4 porce, 90 minut