Zpátky na recepty

Sedlčansko-Liptovská nakládačka

4 porce

20 minut

Ingredience

1 balení
Sedlčanského Hermelínu Selského
2 balení Sedlčanských Hermelínů Smetanových
50 g

tradiční slovenské brynzy ideálně Liptovské

4 menší pletené uděné korbáčky
50 g prorostlé gazdovské slaniny vcelku (případně jiné poctivé slaniny)
2 stroužky česneku
1/2 červené cibule
 3 lžíce kysaného červeného zelí
2 lžičky majoránky
1 lžička červené mleté papriky
1 lžička namletého pepře
1 hrst čerstvé nasekané pažitky
150-200 ml rostlinného oleje
1 malý panák borovičky

Příprava

Postup:

  1. Bryndzu si přendejte do větší misky, přidejte trochu oleje, červenou papriku, nasekanou pažitku, prolisovaný česnek a čerstvě namletý pepř. Všechno utřete do pěny.

  2. Tradiční Gazdovskou slaninu si nakrájejte na kostičku a na rozehřáté suché pánvi ji vypražte. Přendejte do misky. V té stejné pánvičce si poduste červené kysané zelí spolu s nadrobno nakrájenou červenou cibulí, přidejte majoránku a trochu kmínu. Úplně nakonec zakápněte borovičkou a nechejte vychladnout.

  3. Všechny Hhermelíny si rozkrojte a vetřete do nich bryndzovou nátěrku. Přiklopte. Korbáčky nechejte vcelku.

  4. Začněte vrstvit do sklenice. Na dno dejte výstelku z červeného zelí, na něj naklaďte kostičky vypražené slaniny, kolečka parenice, Sedlčanský Hhermelín. Přidejte pár bobkových listů a špetku soli. Až je sklenice plná takřka po okraj. Zalejte rostlinným olejem. Nechejte uležet 2 dny.

 

Vytiskněte, přepošlete nebo sdílejte recept

Podobné recepty



Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

4 porce, 20 minut

Zimní Ořecháč

detail receptu

Nakládaný Hermelín plný zimních chutí.

4 porce, 30 minut

Sýrařův výběr

detail receptu

Kdo říká, že musíte nakládat jen jeden druh sýra?

4 porce, 20 minut

Sir Modřenín

detail receptu

Modřenín ze Sedlčan je distingovaný sýr, který by si zasloužil přímo šlechtický titul.

4 porce, 30 minut

Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.

 

4 porce, 40 minut

Pivadůr nebo taky pivní Rromadůžek

detail receptu

Není žádná náhoda, že se nakládané sýry v hospodských jídelníčcích vyskytují hlavně v kategorii chuťovky k pivu.

5 porcí, 30 minut

Roztančený čardáš

detail receptu

Pokud to máte rádi ostřejší, je tenhle nakládaný hermelín trefa do černého, vlastně červeného!

3 porce, 30 minut

Brusinkový hermelín s chilli a vlašskými ořechy

detail receptu

Potěšte na Vánoce své blízké!

2 porce, 20 minut

Nakládaný hermelín s bylinkami

detail receptu

Skvělá kombinace bylinek a cibulky!

5 porcí, 30 minut

Peloton

detail receptu

Pochoutka nejen pro cyklisty.

4 porce, 30 minut

José v lázních

detail receptu

Skvělý recept na party a jiné větší akce.

4 porce, 30 minut

Herr Metalín

detail receptu

Neotřelá kombinace hermelínu a sušených švestek.

4 porce, 25 minut

Fíková La Janette

detail receptu

La Janette nabízí vyváženou chuť fíků s vlašskými ořechy.

2 porce, 45 minut

Balkanski kicoš

detail receptu

Kicoš znamená chorvatsky muž, který dbá a svůj účes a je vždy upraven. 

4 porce, 90 minut