Zpátky na recepty

Salát ze zelené čočky

4 porce

45 minut

Ingredience

120 g suché zelené čočky
1 citrón
4 lžičky medu
2 hrušky
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce oleje panenského olivového nebo řepkového oleje
  sůl
2x
Sedlčanský Modřenín

 

Příprava

Postup:

  1. Zelenou čočku si den předem namočte. Před vařením z ní slijte vodu a čočku propláchněte. Zalijte ji znovu studenou vodou a vařte doměkka, přibližně 15 minut.

  2. V menším kastrůlku rozmíchejte hrnek vody se šťávou vymačkanou z poloviny citrónu a 2 lžičkami medu. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Dejte je do kastrůlku s ochucenou vodou a povařte 3 minuty. Poté vodu slijte.

  3. Připravte si zálivku. Do malé skleničky dejte šťávu z druhé půlky citrónu, 2 lžičky medu, olej a asi 1/4 lžičky soli. Skleničku uzavřete víčkem a pořádně protřepejte. Uvařenou čočku smíchejte s hruškou a připravenou zálivkou a podle chuti dosolte. Na každou porci pak dejte kousky Sedlčanského Modřenínu podle vaší chuti.

 

Vytiskněte, přepošlete nebo sdílejte recept

Podobné recepty



Celerovo - petrželový krém s Modřenínem

detail receptu

Extra hustá a krémová polévka!

4 porce, 30 minut

Salát ze zelené čočky

detail receptu

Zdravé a přitom chutné!

4 porce, 45 minut

Pomazánka z domácího tvarohu a sýru

detail receptu

Famózní pomazánka, která si zaslouží vynést na kulinářské výsluní.

2 - 3 osoby, 20 minut