4 porce

30 minut

Ingredience

4x
Sedlčanský Hermelín původní
4 stroužky česneku
1 červená cibule
 
sušený rozmarýn
 
sušený tymián
  chilli
 
čtyřbarevný pepř
  slunečnicový olej
1
červená paprika a barevné feferonky (na ozdobu)

 

Příprava

Postup:

  1. Cibuli i česnek nakrájíme na plátky. Kolečka cibule  naklademe na dno sklenice.

  2. Hermelín podélně rozkrojíme, jednu polovinu z vnitřní strany lehce posypeme rozmarýnem, druhou polovinu tymiánem. Na jednu polovinu naklademe tenké plátky česneku. Přiklopíme k sobě a shora lehce posypeme chilli. Vložíme do sklenice na plátky cibule. Nahoru na hermelín opět naklademe plátky cibule.

  3. Po zaplnění sklenice hermelíny a vrstvami cibule nasypeme po stranách nádoby kuličky barevného pepře a zbytek plátků cibule a vše zalijeme olejem.

  4. Po uležení servírujeme na talíř do tvaru cyklisty, k čemuž budeme potřebovat nakrájenou paprikou a feferonky.

         
Tento a mnoho dalších receptů naleznete v knize Velká sýrová nakládačka (Mladá fronta, 2014).

 

Vytiskněte, přepošlete nebo sdílejte recept

Podobné recepty



Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

4 porce, 20 minut

Zimní Ořecháč

detail receptu

Nakládaný Hermelín plný zimních chutí.

4 porce, 30 minut

Sýrařův výběr

detail receptu

Kdo říká, že musíte nakládat jen jeden druh sýra?

4 porce, 20 minut

Sir Modřenín

detail receptu

Modřenín ze Sedlčan je distingovaný sýr, který by si zasloužil přímo šlechtický titul.

4 porce, 30 minut

Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.

 

4 porce, 40 minut

Pivadůr nebo taky pivní Rromadůžek

detail receptu

Není žádná náhoda, že se nakládané sýry v hospodských jídelníčcích vyskytují hlavně v kategorii chuťovky k pivu.

5 porcí, 30 minut

Roztančený čardáš

detail receptu

Pokud to máte rádi ostřejší, je tenhle nakládaný hermelín trefa do černého, vlastně červeného!

3 porce, 30 minut

Brusinkový hermelín s chilli a vlašskými ořechy

detail receptu

Potěšte na Vánoce své blízké!

2 porce, 20 minut

Nakládaný hermelín s bylinkami

detail receptu

Skvělá kombinace bylinek a cibulky!

5 porcí, 30 minut

Peloton

detail receptu

Pochoutka nejen pro cyklisty.

4 porce, 30 minut

José v lázních

detail receptu

Skvělý recept na party a jiné větší akce.

4 porce, 30 minut

Herr Metalín

detail receptu

Neotřelá kombinace hermelínu a sušených švestek.

4 porce, 25 minut

Fíková La Janette

detail receptu

La Janette nabízí vyváženou chuť fíků s vlašskými ořechy.

2 porce, 45 minut

Balkanski kicoš

detail receptu

Kicoš znamená chorvatsky muž, který dbá a svůj účes a je vždy upraven. 

4 porce, 90 minut