Zpátky na recepty

Nakládaný hermelín s bylinkami

5 porcí

30 minut

Ingredience

5 ks Sedlčanského Hermelínu
300 ml slunečnicového oleje
1 jarní cibulka
2 červené cibule
3 stroužky česneku
hrst čerstvých bylinek (oregano, tymián, saturejka,...)
špetka drceného pepře

Příprava

Postup:

Autorka receptu: foodblogerka Zrzka v kuchyni

  1. Hermelíny rozkrojíme napůl a opatrně vydlabeme vnitřky, které dáme do misky.

  2. K vydlabaným vnitřkům přidáme pokrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a trochu pepře. Hmotu spojíme. Náplň lžičkou nacpeme zpět do vydlabaných hermelínů a důkladně upěchujeme.

  3. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka. Několik koleček cibule poklademe na dno sklenice a začneme vršit sýry, které prokládáme cibulí a čerstvými bylinkami.

  4. Jakmile máme všechno potřebné ve sklenici, obsah zalijeme olejem. Dávejte pozor, abyste měli všechny sýry i cibuli potopené v oleji, jinak se můžou začít kazit. Teď už stačí jen pár dní vydržet a pak se do nich pustit :)

 

Vytiskněte, přepošlete nebo sdílejte recept

Podobné recepty



Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

4 porce, 20 minut

Zimní Ořecháč

detail receptu

Nakládaný Hermelín plný zimních chutí.

4 porce, 30 minut

Sýrařův výběr

detail receptu

Kdo říká, že musíte nakládat jen jeden druh sýra?

4 porce, 20 minut

Sir Modřenín

detail receptu

Modřenín ze Sedlčan je distingovaný sýr, který by si zasloužil přímo šlechtický titul.

4 porce, 30 minut

Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.

 

4 porce, 40 minut

Pivadůr nebo taky pivní Rromadůžek

detail receptu

Není žádná náhoda, že se nakládané sýry v hospodských jídelníčcích vyskytují hlavně v kategorii chuťovky k pivu.

5 porcí, 30 minut

Roztančený čardáš

detail receptu

Pokud to máte rádi ostřejší, je tenhle nakládaný hermelín trefa do černého, vlastně červeného!

3 porce, 30 minut

Brusinkový hermelín s chilli a vlašskými ořechy

detail receptu

Potěšte na Vánoce své blízké!

2 porce, 20 minut

Nakládaný hermelín s bylinkami

detail receptu

Skvělá kombinace bylinek a cibulky!

5 porcí, 30 minut

Peloton

detail receptu

Pochoutka nejen pro cyklisty.

4 porce, 30 minut

José v lázních

detail receptu

Skvělý recept na party a jiné větší akce.

4 porce, 30 minut

Herr Metalín

detail receptu

Neotřelá kombinace hermelínu a sušených švestek.

4 porce, 25 minut

Fíková La Janette

detail receptu

La Janette nabízí vyváženou chuť fíků s vlašskými ořechy.

2 porce, 45 minut

Balkanski kicoš

detail receptu

Kicoš znamená chorvatsky muž, který dbá a svůj účes a je vždy upraven. 

4 porce, 90 minut