Zpátky na recepty

Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

4 porce

30 minut

Ingredience

1x
Sedlčanský Ohnivák na gril (4 ks sýra + balíček pikantního koření)
120 g listového špenátu
 
sůl
40 g rozinek
40 g másla
na špičku nože
skořice
2 lžičky
hnědého cukru
30 ml vody
1 lžíce olivového oleje

 

Příprava

Postup:

  1. Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Na pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou nafukovat, přidáme špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne.

  3. Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečícího papíru a zabalíme. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.

 

Vytiskněte, přepošlete nebo sdílejte recept

Podobné recepty



Grilovaný hermelín s brusinkovou omáčkou

detail receptu

Kombinace chutí nejen pro intelektuály!

4 porce, 20 minut

Pikantní grilovaný hermelín

detail receptu

Pro drsné Rockery!

2 porce, 15 minut

Hermelín rozpečený v chlebu

detail receptu

Chalupářské grilování!

4 porce, 30 minut

Grilovaný hermelín s křupavou slaninkou v pivní marinádě

detail receptu

Něco pro pivaře!

4 porce, 30 minut

Sedlčanský hermburger

detail receptu

Tuplovaná porce nejen pro vodáky!

2 porce, 15 minut

Hermelín s červenou pastou ze sušených rajčat

detail receptu

Pasta ze sušených rajčat skvěle ochutí celý pokrm!

4 porce, 20 minut

Hermelín s brusinkami, jablky a zázvorem

detail receptu

Skvělá kombinace sladkých brusinek a výrazného zázvoru!

4 porce, 30 minut

Hermelín s plátky šunky od kosti a majoránkou

detail receptu

Majoránka celý pokrm nádherně provoní!

4 porce, 20 minut

Grilovaná hruška proložená plátky hermelínu s medem

detail receptu

Ochutnejte nevšední kombinaci hermelínu a hrušky

4 porce, 30 minut

Grilovaný hermelín ve slaninovém kabátku

detail receptu

Pochoutka pro fajnšmekry!

4 porce, 30 minut

Sendvič s grilovaným hermelínem a červenou řepou

detail receptu

Jednoduchý a chutný sendvič s grilovaným hermelínem.

4 porce, 30 minut

Grilovaný hermelín s bylinkami a švestkovou omáčkou

detail receptu

Skvělá kombinace bylinek a hermelínu.

4 porce, 30 minut

Grilovaný Hermelín s višněmi, vlašskými ořechy a švestkovou omáčkou

detail receptu

Ugrilujte si Hermelín s dušenými višnemi a opečenými ořechy.

4 porce, 50 minut

Grilovaný Hermelín s hruškami a švestkovou omáčkou

detail receptu

Sladké hrušky a pikantní omáčka - to je kombinace!

4 porce, 30 minut

Grilovaný Hermelín s perníkem a švestkovou omáčkou

detail receptu

Perník a švestková omáčka k sobě skvěle pasují!

4 porce, 45 minut

Grilovaný hermelín s rukolou a hroznovým vínem

detail receptu

Osvěžující kombinace hroznového vína, rukoly a vlašských ořechů.

4 porce, 30 minut

Grilovaný Hermelín s dijónskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě

detail receptu

Karamelizovaná cibule tvoří s grilovaným hermelínem dokonalý pár!

4 porce, 35 minut

Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem

detail receptu

Zajímavá a svěží kombinace dvou druhů sýrů s nektarinkami.

4 porce, 20 minut

Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

detail receptu

Pikantní Ohnivák se sladkými rozinkami.

4 porce, 30 minut

Grilovaný Hermelín se zeleným chřestem a šunkou

detail receptu

Zelený chřest vylepší každé jídlo.

4 porce, 30 minut