Selský

Sedlčanští sýraři se inspirovali zkušenostmi našich předků a přinášejí na trh poctivý a vyzrálý sýr podle tradiční sýrařské receptury. Selský vyniká svoji plnou chutí, v aroma se snoubí vůně syrového mléka a kravského chléva. Postupným prozráváním získává sýr plnou výraznou chuť, lahodnou krémovou konzistenci a charakteristicky zvrásněný povrch jen s minimem ušlechtilé bílé plísně. Selský Hermelín prozrává přirozeným způsobem, tedy postupně od kůrky dovnitř sýra. Každý si tak může najít svou optimální míru zralosti. Podle znalců je ale nejlepší ke konci trvanlivosti, kdy se z původního sýrového jádra stává lahodný jemný krém.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Smetanový

Sedlčanský Smetanový hermelín s extra porcí smetany má lahodnou chuť s výrazným máslovým aroma. V sýru se snoubí sytá a rozplývavá textura a lehká vůně žampionů. Jeho sametově hebká konzistence se přímo rozplývá na jazyku.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Figura

Hermelín se sníženým obsahem tuku, jogurtovou kulturou a odlehčenou chutí. Vyznačuje se jemnou nakyslostí a příjemným jogurtovým aroma.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

vyzkoušejte recepty



Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

20 minut, 4 porce

Pomazánka z domácího tvarohu a sýru

detail receptu

Famózní pomazánka, která si zaslouží vynést na kulinářské výsluní.

20 minut, 2 - 3 osoby

Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.  

40 minut, 4 porce

Další kategorie