Hermelín bez laktózy

Sedlčanský Hermelín je nyní bez laktózy! Co se ale nemění, je jeho sametová kůrka, Vláčná konzistence a jemně slaná chuť. Odteď si tradiční Hermelín může dopřát opravdu každý a bez obav. Sedlčanský Hermelín – sýr šitý na míru.

Selský

Naši sýraři se inspirovali zkušenostmi jejich předků a přinášejí na trh poctivý a vyzrálý sýr podle tradiční sýrařské receptury. Selský vyniká svojí plnou chutí, v aroma se snoubí vůně syrového mléka a kravského chléva. Postupným prozráváním získává sýr plnou výraznou chuť, lahodnou krémovou konzistenci a charakteristicky zvrásněný povrch jen s minimem ušlechtilé bílé plísně. Selský Hermelín prozrává přirozeným způsobem, tedy postupně od kůrky dovnitř sýra. Každý si tak může najít svou optimální míru zralosti. Podle znalců je ale nejlepší ke konci trvanlivosti, kdy se z původního sýrového jádra stává lahodný jemný krém.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Smetanový

Sedlčanský Smetanový hermelín s extra porcí smetany má lahodnou máslovou chuť. V sýru se snoubí sytá a rozplývavá textura a lehká vůně žampionů. Jeho sametově hebká konzistence se přímo rozplývá na jazyku.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Zlatý Pepin

Vyzrálý sýr, jehož textura se přímo rozplývá na jazyku. V jeho chuti a vůni se postupně rozvíjí nasládlost ušlechtilých sýrových kvasinek, kterou podtrhuje zlatá kůrka s popraškem bílé plísně. Jeho výjimečnost oceníte v kombinaci s dobrým vínem, pivem nebo čerstvým ovocem. Sedlčanský Pepin je ideální společník pro vaši oslavu.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Figura

Hermelín se sníženým obsahem tuku, jogurtovou kulturou a odlehčenou chutí. Vyznačuje se jemnou nakyslostí a příjemným jogurtovým aroma.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

vyzkoušejte recepty



Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.  

40 minut, 4 porce

Sýrový koláč se špenátem a slaninou

detail receptu

Kombinaci sýra a špenátu provoněného slaninou prostě neodoláte!

60 minut, 8 porcí

Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

20 minut, 4 porce

Další kategorie