Zpráva byla odeslána. Děkujeme.
Vyzkoušejte naše plísňové sýry
v nejrůznějších podáních
Rozplývavá textura
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Rozplývavá textura
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Složení a nutriční hodnoty:
Sušina min. 46 %; Tuk min. 23 %
Průměrné výživové hodnoty
(ve 100 g výrobku):
Energie: 1310 kJ/ 315 kcal
Bílkoviny: 18 g
Sacharidy: 0,5 g
Tuky: 26 g
Vápník: 660 mg - tj. 83 % denní doporučené dávky
Bylinky jako majoránka nebo tymián měla dříve na zahrádce snad každá babička. Nechyběly ani v tradiční české kuchyni a stejně skvěle chutnají i s naším Hermelínem. Všechny Sedlčanské Hermelíny vyrábíme poctivě, s nezanedbatelnou porcí ruční práce a výhradně z kvalitních českých surovin.
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejraději. Můžete přitom vycházet z data minimální trvanlivosti uvedené na boku obalu.
Stáří sýru | Vlastnosti sýru |
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti |
Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aroma. Textura sýru je měkká, ale pevná. |
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu |
Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí. |
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti |
Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější. |
Mírně aromatický
Vyroben z kravského mléka
Zelený pepř + Chilli papričky
Mírně aromatický
Vyroben z kravského mléka
Zelený pepř + Chilli papričky
Složení a nutriční hodnoty:
Sušina 46 %; Tuk 23 %
Průměrné výživové hodnoty
(ve 100 g výrobku):
Energie: 1257 kJ / 303 kcal
Bílkoviny: 19 g
Sacharidy: 0,5 g
Tuk: 25,0 g
Vápník: 550 mg - tj. 68 % denní doporučené dávky
Tradiční český plísňový sýr s jedinečnou lehce pikantní příchutí. Směs zeleného pepře a chilli papriček jej předurčuje opravdovým vyznavačům pikantních chutí. Po nakrojení má uvnitř lesklé těsto a jeho krémová barva je v decentním kontrastu s bílou kůrkou. Díky mlékařským kulturám a prodloužené době zrání je nyní měkký a krémový přesně tak, jak ho máte rádi. To je pravý český originál – Hermelín ze Sedlčan.
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejraději. Můžete přitom vycházet z data minimální trvanlivosti uvedené na boku obalu.
Stáří sýru | Vlastnosti sýru |
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti |
Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aroma. Textura sýru je měkká, ale pevná. |
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu |
Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí. |
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti |
Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější. |
Tip pro vás: Před konzumací nechte sýr asi 15 minut při pokojové teplotě.
Sýr ožije, zvýrazní se jeho vůně a chuť.
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Sušená rajčata s bazalkou
Vyroben z kravského mléka
Mírně aromatický
Sušená rajčata s bazalkou
Složení a nutriční hodnoty:
Sušina 46 %; Tuk 23 %
Průměrné výživové hodnoty
(ve 100 g výrobku):
Energie: 1315 kJ / 315 kcal
Bílkoviny: 20,2 g
Sacharidy: 0,1 g
Tuk: 26,2 g
Vápník: 661 mg - tj. 83 % denní doporučené dávky
Tradiční český plísňový sýr s jedinečnou příchutí sušených rajčat s bazalkou. Dodává sýru svěží, čerstvou a neopakovatelnou chuť. Po nakrojení má uvnitř lesklé těsto a jeho krémová barva je v decentním kontrastu s bílou kůrkou. Díky mlékařským kulturám a prodloužené době zrání je nyní měkký a krémový přesně tak, jak ho máte rádi. To je pravý český originál – Hermelín ze Sedlčan.
Všechny zrající sýry prozrávají postupně v průběhu celé své trvanlivosti. Přestože jsme současnou recepturu Hermelínu vyladili tak, aby byl sýr měkký už v době, kdy ho dodáváme do obchodů, doporučujeme vám najít svou vlastní míru prozrálosti sýra, jak ho máte nejraději. Můžete přitom vycházet z data minimální trvanlivosti uvedené na boku obalu.
Stáří sýru | Vlastnosti sýru |
Zbývají 3 týdny a více do konce trvanlivosti |
Sýr je ještě poměrně čerstvý, což se může projevit v mírně nakyslé chuti a typickém mléčném aroma. Textura sýru je měkká, ale pevná. |
Zbývají 2-3 týdny do konce trvanlivosti = sýr je v optimu |
Sýr je krásně měkký a vláčný, má vyváženě slanou chuť a v jeho aroma se postupně rozvíjí vůně lesního podhoubí. |
Zbývá přibližně týden do konce trvanlivosti |
Sýr je velmi měkký až roztékavý, chuť i aroma se stávají výraznější. |
Tip pro vás: Před konzumací nechte sýr asi 15 minut při pokojové teplotě.
Sýr ožije, zvýrazní se jeho vůně a chuť.
Roztančený čardáš
detail receptuPokud to máte rádi ostřejší, je tenhle nakládaný hermelín trefa do černého, vlastně červeného!
30 minut, 3 porce