Selský

Naši sýraři se inspirovali zkušenostmi jejich předků a přinášejí na trh poctivý a vyzrálý sýr podle tradiční sýrařské receptury. Selský vyniká svojí plnou chutí, v aroma se snoubí vůně syrového mléka a kravského chléva. Postupným prozráváním získává sýr plnou výraznou chuť, lahodnou krémovou konzistenci a charakteristicky zvrásněný povrch jen s minimem ušlechtilé bílé plísně. Selský Hermelín prozrává přirozeným způsobem, tedy postupně od kůrky dovnitř sýra. Každý si tak může najít svou optimální míru zralosti. Podle znalců je ale nejlepší ke konci trvanlivosti, kdy se z původního sýrového jádra stává lahodný jemný krém.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Sýrařův Výběr Specialit

Pestrost chutí a vůní Sedlčanských sýrů je nepřeberná. Tak širokou paletu různých druhů jen tak někde nenajdete. A právě proto připravili Sedlčanští sýraři výběr toho nejlepšího ze své dílny. Ochutnejte Sýrařův Výběr Specialit, který kombinuje 4 různé sýry spolu v balení s lahodnou cibuládou jako dárek.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

Zlatý Pepin

Vyzrálý sýr, jehož textura se přímo rozplývá na jazyku. V jeho chuti a vůni se postupně rozvíjí nasládlost ušlechtilých sýrových kvasinek, kterou podtrhuje zlatá kůrka s popraškem bílé plísně. Jeho výjimečnost oceníte v kombinaci s dobrým vínem, pivem nebo čerstvým ovocem. Sedlčanský Pepin je ideální společník pro vaši oslavu.

Jak si správně vychutnat tento sýr?

vyzkoušejte recepty



Sýrařův výběr

detail receptu

Kdo říká, že musíte nakládat jen jeden druh sýra?

20 minut, 4 porce

Z bylinkové zahrádky

detail receptu

I když máte jen pár bylinek v květináči na balkoně, nebojte se přidat pracně vypěstovanou sklizeň k hermelínu.  

40 minut, 4 porce

Sedlčansko-Liptovská nakládačka

detail receptu

Tradičný Sedlčanský Hermelín zavítal na návštevu z Čech k slovenským susedům.

20 minut, 4 porce

Další kategorie