Poctivost

Tohle slovo se dnes moc nenosí, ale my jsme na svou poctivost hrdí. Najdete jí ve všem, co děláme. V tom, s jakou péčí vybíráme ty nejkvalitnější suroviny pro své sýry. V poctivé ruční práci, bez které se výroba našich sýrů ani dnes neobejde. Nebo třeba v tom, že sýry děláme přesně tak, jak to má být – jen z mléka a mlékařských kultur. Lidé, kteří sedlčanský sýr ochutnají, to zaručeně poznají.

Inspirace

Chuť, vůni i barvu sýrů vytvářely po dlouhá léta generace sýrařů. Dobrý sýrař proto staví na těchto pevných základech, ale zároveň touží posunout laťku svého řemesla o kousek výš. Vznikají tak nové receptury a nápady, jak zaujmout chuťové buňky všech milovníků dobrého sýra.

Pestrost

Když se našeho sýraře zeptáte, jaký sýr má nejraději, usměje se a odpoví, že všechny. Pestrost chutí a vůní sedlčanských sýrů je nepřeberná. Tak širokou paletu různých druhů sýrů jen tak někde nenajdete. V našich sklepech zrají sýry s bílou či modrou plísní, omývané, ochucené a mnoho dalších. Stejně široká je i pestrost jejich využití. S oblibou se používají při vaření, pečení, grilování nebo prostě jen tak, samotné. Zkrátka, každý si u nás přijde na své a už nemusí hledat jinde.

českost

Sedlčanský je prostě Sedlčanský. V naší sýrárně pracují převážně lidé ze Sedlčan a okolí. Pro mléko, které je základem našich sýrů, jezdíme výhradně k farmářům ze Sedlčanska. Při výrobě používáme původní české receptury. To jediné, co překračuje hranice Česka, jsou naše sýry, které vyvážíme i do okolních zemí.