Připravte si jedlé vánoční dárky


2

Prosinec 2015

Daniela z Nalož to je velkou milovnicí všeho britského, nejen sklenic na nakládání a zavařování, od historií prověřených rodinných firem z Velké Británie, ale také receptů, které jsou původem z Anglie.

Jedním z jejích nejoblíbenějších je recept na tzv. „Branson pickle“, ale ona si jej tak trochu poupravila dle svého, tak aby byl vyváženou kombinací k tradičnímu českému Sedlčanskému Hermelínu či na opečený celozrnný chléb.

Recept na něj, najdete na jejím blogu.

V tomto příspěvku vás naučí, jak si tuhle dobrotu dárkově zabalit, abyste ji mohli někomu věnovat jako originální jedlý dárek.

Co budete potřebovat:

  • 1 zavařovací sklenici se šroubovacím uzávěrem o objemu 454 ml / vyzkoušejte např tu s nápisem Chutney nebo Made with Love od Kitchen Craft

  • Kousek (45 cm x 45 cm) látky s barevným motivem, ze kterého si vystřihnete kolečko, které překryje víčko / nebo vyzkoušejte jeden z dárkových přebalů např. ten od Talking Tables

  • Nůžky 

S Nalož to jdeme na to:

Za 5 minut máte jedlý dárek na světě!

Do vymyté a osušené sklenice naplňte čatní takřka po okraj (recept na blogu Nalož to) a řádně sklenici očistěte. Otočte dnem nahoru a nechejte půlhodinku sednout....

Pokud máte již hotové látkové kolečko (mělo by překrývat celou sklenici + 3 cm delší) přendejte jej přes víčko a pomocí provázku jej pečlivě uvažte. Udělejte mašličku. Dárkově zabalené britské čatní je na světě.

Nalož to tip:

Pokud máte sklenici bez nápisu (klasickou sklenici např. od Kilner), zkuste jedlý dárek popsat. Vezměte si např. popisovací štítky, od Talking Tables, které nalepíte na sklenici. Napište na něj, pro koho je dárek určen, nebo co za dobrotu se v něm skrývá.

Nezapomeňte konzumovat se Sedlčanským Hermelínem! :)

Sedlčanský odměňuje grilmistry!

Snad každý z nás má rád posezení s přáteli nebo rodinou. A když se v létě sejde parta, je to jasné – rozžhaví se gril a všichni společně...

Celý článek

O SÝRECH A LIDECH

Věděli jste, že 2. pád slova sýr vlastně neexistuje? Tedy alespoň u nás doma se absolutně nepoužívá, protože bez koho čeho – bez dobrýho...

Celý článek

Základní ingredience pro dobře naložený Sedlčanský Hermelín

Bez čeho se neobejde dobře naložený Sedlčanský Hermelín? Dle Nalož to se vstupním ingrediencím na zajímavě uleželý recept meze nekladou, Daniela...

Celý článek

Jak správně nakládat, aneb čeho se při nakládání vyvarovat

Nalož to má pro vás další příspěvek, který pro tentokrát přináší základní pravidla pro správné nakládání Sedlčanského Hermelínu a dalších dobrot,...

Celý článek

O Nalož to / dobře naloženém e-shopu

Nápad založit dobře naložený e-shop s vychytávkami spojenými s nakládáním a zavařováním se zrodil jeho majitelce, Daniele, v hlavně, jak jinak než...

Celý článek