Jak správně nakládat, aneb čeho se při nakládání vyvarovat


19

Leden 2016

Nalož to má pro vás další příspěvek, který pro tentokrát přináší základní pravidla pro správné nakládání Sedlčanského Hermelínu a dalších dobrot, které vám zaručí úspěch v rámci dobře naložené pochoutky:

 Základ je výběr správné sklenice:

Ideální sklenicí na nakládaný Sedlčanský Hermelín je ta s těsnícím klipsem a gumovým těsněním, díky kterému se vám povede řádně sklenici s nakládanou pochoutkou utěsnit tak, aby k ní nepronikal žádný vzduch a nedošlo tak k nevhodnému naložení. (V horším případě, když není hermelín úplně ponořen, se může stát, že se může zkazit).

Nalož to proto preferuje sklenice s klipsem od Kilner, jejichž gumové těsní, je v rámci nakládací praxe využitelné i víc jak 15x, přičemž se guma nevytáhne.

Nejvhodnější i v rámci objemu je Kilner litrová sklenice na nakládání, jejímž hrdlem krásně projde 4 – 5 ks Sedlčanského hermelínu.

Další variantou při výběru sklenice je ta se šroubovacím uzávěrem, který se skládá z víčka a těsnícího vrutu. Tento tip sklenice je vhodnější v případě, když chcete nakládat menší kousky sýra, či ty, které hrdlem lépe prolezou.

Výhodou těchto sklenic je, že díky šroubovací vrutu, vznikne podtlak a sklenice se nemusí zavařovat.

Nejvhodnější v rámci objemu a praktičnosti je sklenice o objemu 500 ml, kterou využijete, když chcete svůj naložený výrobek také dárkově zabalit a věnovat jako jedlý dárek. Sklenici je totiž možné polepit dárkovým štítkem s popiskou, a uzávěr dárkově zabalit.

Na co si dát při nákládání ještě pozor:

- Ujistěte se, zda-li jsou sklenice řádně vymyté a suché, než do nich začnete nakládat sýrové pochoutky.

- Mějte čisté ruce, ideálně používejte kleště na nakládání a olej nalévejte pomocí trychtýře.

- Vždy myslete na to, že by měly být všechny vstupní ingredience řádně ponořené, ale sklenice by neměla být naplněná úplně po okraj, ale cca centimetr pod, neboť se po uzavření hladina zvýší.

Sedlčanský odměňuje grilmistry!

Snad každý z nás má rád posezení s přáteli nebo rodinou. A když se v létě sejde parta, je to jasné – rozžhaví se gril a všichni společně...

Celý článek

O SÝRECH A LIDECH

Věděli jste, že 2. pád slova sýr vlastně neexistuje? Tedy alespoň u nás doma se absolutně nepoužívá, protože bez koho čeho – bez dobrýho...

Celý článek

Základní ingredience pro dobře naložený Sedlčanský Hermelín

Bez čeho se neobejde dobře naložený Sedlčanský Hermelín? Dle Nalož to se vstupním ingrediencím na zajímavě uleželý recept meze nekladou, Daniela...

Celý článek

Připravte si jedlé vánoční dárky

Daniela z Nalož to je velkou milovnicí všeho britského, nejen sklenic na nakládání a zavařování, od historií prověřených rodinných firem z Velké...

Celý článek

O Nalož to / dobře naloženém e-shopu

Nápad založit dobře naložený e-shop s vychytávkami spojenými s nakládáním a zavařováním se zrodil jeho majitelce, Daniele, v hlavně, jak jinak než...

Celý článek